Sparkesykkel-VM

Maraton menn

Maraton menn

Sparkesykkel-VM 2012
ble arrangert i Sankt Wendel i Tyskland 2.-4. august. Øvelsene det ble konkurrert i var maraton, 400 m sprint på tartanbane og 14 km gateritt/stafett.

Nederland høstet flest medaljer, men andre land som hevdet seg godt, er Tsjekkia, Tyskland, Frankrike, Finland og Italia, og til sammen 20 nasjoner fra fire kontinenter var representert med 250 deltagere.

Maratonløypa var publikumsvennlig lagt opp som en runde i bygatene som skulle sparkes 18 ganger, dermed kunne vi som tilskuere følge utviklingen i løpet hele tiden. Størst var spenningen i en skarp sving som fulgte etter en lang oppstigning med påfølgende bratt utforkjøring.  I klassen for menn senior vant finnen Alpo Kuusisto på Kickbike med tiden 1:28:51:111. I dameklassen er nederlenderne suverent best, og tar både gull og sølv, vinnertiden er 1:40:17.273.

På 400 m sprint  var gulltiden 42:81 sekunder, og 14 km gateritt, som gikk i varierende terreng, gjorde de beste unna på 26:43:241.

Sparkesykkelsporten er forholdsvis ny i Norge, men ute i Europa er den etter hvert blitt veldig populær, kanskje spesielt i Nederland, hvor de beste utøverne konkurrerer minst et par ganger i måneden.

Både VM, Eurocup-rittene og andre konkurranser er trivelige arrangementer hvor deltagerne gjerne har med seg hele familien, og det arrangeres konkurranser for alle aldersgrupper. En god måte å rekruttere nye utøvere på i en foreløpig liten sportsgren – her var det deltagere helt ned til fire år!